Zeničani Dan državnosti obilježili biciklijadom: Gradu treba biciklistička staza (FOTO)

Radiosarajevo.ba
Zeničani Dan državnosti obilježili biciklijadom: Gradu treba biciklistička staza (FOTO)

Hladan novembarski dan nije spriječio mnogobrojne Zeničanke i Zeničane, ljubiteljice i ljubitelje biciklizma, da danas, na Dan državnosti Bosne i Hercegovine, izađu na ulice grada i simboličnom vožnjom ukažu na problem nedostatka biciklističke staze u ovom bh. gradu. 

Izgradnjom Glavne gradske magistrale u Zenici, građani ovoga grada imali su priliku dobiti i biciklističku stazu. Ali, gradske vlasti nisu imale sluha, volje i interesa za ovakav projekt, navedeno je u inicijativi građana. 

Nepostojanje adekvatnog parking prostora za veliki broj motornih vozila, smanjenje zagađenja zraka za čak 20 posto i rasterećenje saobraćaja samo su neki od razloga za neophodnost izgradnje biciklističke staze u Zenici.

Iako je ranije obećano da će biti izgrađena staza, to dosad nije učinjeno te su građani Zenice današnjom biciklijadom još jednom podsjetili na važnost adekvatne staze za sve bicikliste. 

Današnja vožnja iskorištena je i za prikupljanje potpisa za peticiju za izgradnju staze, a nekoliko fotografija iz grada na Bosni danas pogledajte u fotogaleriji.  

Pratite forum portala Radiosarajevo.ba - registrirajte se, komentirajte, predlažite teme!

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije