Zenica: Muškarac se na ulici raznio bombom

Radiosarajevo.ba
Zenica: Muškarac se na ulici raznio bombom

Smajil Delić (43) iz Zenice raznio se bombom nasred ulice u zeničkom prigradskom naselju Kanal. 

Prema izjavama svjedoka, Delić je želio ubiti i suprugu Jasminu, koja je stajala na obližnjoj autobusnoj stanici, međutim, ona se uspjela iščupati iz njegovog zagrljaja i prošla je samo s lakšim povredama. 

"Odavno je prijetio da će ubiti i sebe i nju, a razlog je njena nevjera. Ostavila ga je dok je on služio desetomjesečnu kaznu zatvora u Orašju. Žao mi je svog sina, nije zaslužio ovakav kraj“, kroz suze govori Selima Delić, Smajilova majka za Nezavisne novine.

Građani koji su čekali autobus rekli su kako je Smajil neposredno pred dolazak autobusa prišao Jasmini i zagrlio je. Vjerovatno svjesna šta Smajil kojeg je navodno ostavila prije nekoliko mjeseci, planira učiniti, Jasmina je u zagrljaj privukla još 20-godišnju djevojku koja se zatekla na stanici.

„Smajil je vikao, bježi ti Samira, neću tebi ništa, što je i Jasmina iskoristila i uspjela se istrgnuti iz njegovog zagrljaja i tako spasiti svoj život“, priča jedan od svjedoka.

Iza Smajila Delića ostala su tri sina, od kojih je najstariji Ramo, koji se nalazi na izdržavanju zatvorske kazne u Kazneno popravnom zavodu Zenica. Uviđaj su obavili pripadnici PU Zenica i dežurni kantonalni tužilac.

Na očajnički čin, Delić koji je nedavno izašao s odsluženja desetomjesečne zatvorske kazne, odlučio se, navodno zbog nevjerstva supruge s kojom ima tri sina. Uviđaj još traje. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije