Zenica je jučer bila najtopliji grad u Evropi

Radiosarajevo.ba
Zenica je jučer bila najtopliji grad u Evropi

Zenica je jučer bila najtopliji grad u Evropi s 24,5 stepeni Celzijusa, a Banja Luka na petom mjestu s 23,4 stepena, što je natprosječno toplo za ovo doba godine, podaci su Hidrometeorološkog zavoda Republike Srpske.

Proljećno vrijeme, javlja Fena, nastavlja se i narednih dana.

Očekuje se pretežno sunčano ili sa sunčanim intervalima. Danas je moguća prolazna kiša u RS-u, ali ostaje toplo vrijeme.

Sinoptičari za danas u Banjoj Luci najavljuju maksimalnu temperaturu zraka oko 18 stepeni Celzijusa.

U RS-u jutro malo toplije i promjenljivo oblačno. I tokom dana ostaje toplo vrijeme uz puno sunčanih perioda i malo oblaka.

Samo će na zapadu i sjeveru biti nešto oblačnije uz malu šansu za prolaznu slabu kišu, ali ipak većinom ostaje suho vrijeme.

Vjetar slab do umjeren, na planinama Krajine i pojačan, južni i jugozapadni, tokom dana na sjeveru vjetar u skretanju na sjeverozapadni.

Maksimalna temperatura zraka u RS-u od 13 do 18 stepeni Celzijusa, ponegdje na sjeveru i istoku i do 20, na planinama oko 10 stepeni.

I u utorak, 18. februara, ujutru umjereno oblačno na sjeveru i istoku, a na jugu vedro. Tokom dana ponovo natprosječno toplo i promjenjljivo oblačno vrijeme, pa će biti i dužih sunčanih intervala.

Prema večeri prolazno naoblačenje sa zapada, ali bez padavina. Vjetar slab do umjeren južni i jugozapadni.

Maksimalna temperatura zraka od 10 do 17 stepeni Celzijusa.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije