Sahranjena žena koju je ubio cazinski policajac

Radiosarajevo.ba
Sahranjena žena koju je ubio cazinski policajac
U Gornjoj Koprivni kod Cazina je jučer klanjana dženaza Mireli Lulić-Beganović (36).

Podsjećamo, nju je 27. juna oko 19 sati u kući njenih roditelja s više hitaca iz pištolja usmrtio suprug, cazinski policajac Rifet Lulić (42).

Tabut majke troje djece, nošen na rukama mještana, krenuo je ispred kuće žalosti. Njeno troje djece sve vrijeme je plakalo i izgubljeno gledalo ka majčinom tabutu, piše Dnevni avaz.

Prema nezvaničnim informacijama, Rifet Lulić je u suprugu Mirelu Beganović-Lulić (37) ispalio osam metaka dok je spavala u porodičnoj kući svog oca, dok su njeni roditelji bili van kuće.

Nakon što su čuli pucnjavu, vidjeli su i zeta kako izlazi iz kuće i govori: "Ubio sam ti Mirelu!"

Lulić se je nakon pucnjave sam predao policiji u Cazinu, te je predao oružje kojim je počinio ubistvo.

Mirela je nedavno napustila svog supruga i vratila se kod roditelja. Imali su troje maloljetne djece, a dok su živjeli zajedno bavili su se poljoprivredom.

Tuga u porodici Beganović pomiješana je sa strepnjom šta će biti sa troje Mireline i Rifetove djece.

Kako pričaju mještani, Mirelina majka čuvat će i odgajati 14-godišnju unuku, dok će Amir Muhić, badžo Rifeta Lulića i policajac u istoj Policijskoj stanici, preuzeti brigu o 17-godišnjem sinu. Još nije poznato ko će se pobrinuti za 4-godišnjeg Mirelinog i Rifetovog sina.

O brizi o njima odluku će svakako donijeti Centar za socijalni rad Cazin, čiji su pripadnici jučer posjetili djecu u Krivaji kod Cazina, gdje se nalazi porodična kuća Rifeta Lulića.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije