Žene Ukrajine zahvalile Sarajkama i Sarajlijama na podršci

4
Radiosarajevo.ba
Žene Ukrajine zahvalile Sarajkama i Sarajlijama na podršci
Foto: Vlada KS / Edin Forto

Premijer Kantona Sarajevo Edin Forto primio je danas članice Demokratske mreže žena Ukrajine, koje je predvodila predsjednica Iryna Slavova, a koje u našoj zemlji borave s ciljem upoznavanja sa poslijeratnim reformama u Sarajevu i Bosni i Hercegovini.

U razgovoru sa članicama ove mreže, premijer Forto je iznio relevantne informacije, kao i vlastita viđenja procesa koji su se odvijali u periodu poslije okončanja agresije na našu zemlju.

Ponudio je pomoć, te stavio na raspolaganje resurse katonalnih institucija koji mogu biti od koristi za njihov rad.

Objavljena prognoza za dane vikenda: Najavljeni lokalni pljuskovi i grmljavina u dijelovima BiH

Objavljena prognoza za dane vikenda: Najavljeni lokalni pljuskovi i grmljavina u dijelovima BiH

Ovom prilikom, članice Demokratske mreže uputile su riječi zahvalnosti čelnicima Kantona i stanovnicima Sarajeva, jer su od samog početka otvoreno iznijeli svoj stav i osudili agresiju na Ukrajinu.

Edin Forto sa članicama Demokratske mreže žena Ukrajine
Foto: Vlada KS: Edin Forto sa članicama Demokratske mreže žena Ukrajine

Posebnu zahvalnost izrazile su za nabavku medicinske pomoći koja je iz Sarajeva poslata u ratom ugrožena područja Ukrajine.

"Cijeli svijet zna šta se dešavalo u Sarajevu za vrijeme rata, te je veoma važno za nas da čujemo ta iskustva i kako olakšati život u novonastalim ratnim okolnostima a i poslije.

Veoma smo zahvalne na pomoći i podršci Sarajlija, koji su prolazili kroz slične patnje, kao i predstavnicima politike na jasnom i hrabrom priznanju agresije na našu zemlju. Posebno smo zahvalni premijeru Forti na njegovoj posjeti Ukrajini i Kijevu", istakla je Slavova.

Tokom posjete BiH, članice Demokratske mreže žena Ukrajine susrest će se i sa ženskim nevladinim organizacijama koje sarađuju sa vlastima u reformskim procesima, te promovišu rodnu ravnopravnost i učestvuju u jačanju mreža nevladinog sektora.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (4)

/ Povezano

/ Najnovije