Zemljotres pogodio BiH: Prvi rezultati pokazuju 5,4 stepena Richtera

Radiosarajevo.ba
Zemljotres pogodio BiH: Prvi rezultati pokazuju 5,4 stepena Richtera
Printscreen / Prvi rezultati pokazuju 5,4 stepena Richtera

Snažan zemljotres pogodio je Bosnu i Hercegovinu u 10:19 minuta. Prema preliminarnim podacima Euromediteranskog seizmološkog centra (EMSC), zemljotres jačine 5,4 stepena pogodio je okolicu Nevesinja.

Društevnim mrežama građani pišu kako su osjetili potres. I građani iz Sarajeva nam javljaju da se opet tlo jako zatreslo.

"Pozdrav iz Sarajeva, dobro se treslo", jedan je od komentara, koji je rekao da je s porodicom izađšao na ulicu.

Prema prvim informacijama potres je bio jačine 5.4 po Richteru, epicentar je bio na dubini od 10 kilometara, 60-ak kilometara od Dubrovnika, 77 kilometara od Sarajeva i 11 kilometara od Nevesinja te 9 kilometara od Blagaja.

Prvi rezultati pokazuju 5,4 stepena Richtera - undefined

Printscreen: Prvi rezultati pokazuju 5,4 stepena Richtera

Zemljotres se osjetio i u Hrvatskoj. I oni javljaju da je epicentar bvio devet kilometara od Blagaja. 

"Danas 26. novembra 2019. godine u 10 sati i 19 minuta na seizmografima Seizmološke službe Republike Hrvatske zabilježen je vrlo jak potres s epicentrom kod Blagaja u Bosni i Hercegovini. Magnituda potresa iznosila je 5.4 prema Richteru, a intenzitet u epicentru bio je VI-VII  stupnja. Potres se osjetio diljem Dalmacije", izvijestili su iz Siezmološkog zavoda Hrvatske, prenosi Index.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije