Željko Vulić iz psihijatrije sproveden u Tužilaštvo

Radiosarajevo.ba
Željko Vulić iz psihijatrije sproveden u Tužilaštvo

Željko Vulić otpušten je danas iz Klinke za psihijatriju u Banjoj Luci i u pratnji policije prebačen u Okružno tužilaštvo na ispitivanje. Iz policije su još ranije najavili krivično gonjenje Željka Vulića zbog sumnje da je spriječio službenog lica u obavljanju službene radnje i napad na službeno lice.

Policija ga je privela 26. jula, nakon što je sa sinovima branio prilaz svom imanju od velikog broja uniformisane i interventnog voda policije koja je angažirana po zahtjevu gradskih vlasti.

Stari put, koji je bio predmet spora s firmom "Grand trade“ Mile Radišića, a koji su Vulići koristili 40 godina, više ne postoji. Sada je to dio zemljišta Mile Radišića, koji uz posjed Vulića gradi veliki poslovno-stambeni prostor.

U intervenciji policije kod Vulića povrijeđen je komandir Jedinice za podršku CJB Banja Luka Slaviša Trifković, koji se, po riječima načelnika Klinike za traumatologiju dr Nikole Bojića oporavlja, te je otpušten na kućnu njegu. Nakon tog incidenta Željko Vulić je završio na psihijatriji, gdje bio sve do danas.

Pojedini opozicioni političari iz Banje Luke i danas su posjetili Vuliće, dajući im podršku, a prethodno su tokom “Aktuelnog sata” na današnjoj sjednici Skupštine grada Banja Luka pokrenuli pitanje problema porodice Vulić.

Tražili su odgovor zašto im nije dostavljena dokumentacija u vezi s tim i slučajem gradnje objekta “Grand trade”, a gradonačelnik Slobodan Gavranović odgovorio je da za taj dio postoji važeća planska dokumentacija i da su po njoj i postupali.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije