Željko Komšić se sastao s delegacijom Svjetskog saveza dijaspore BiH

0
Radiosarajevo.ba
Željko Komšić se sastao s delegacijom Svjetskog saveza dijaspore BiH
Foto: Predsjedništvo BiH / Željko Komšić s delegacijom bh. dijaspore

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željko Komšić sastao se sa delegacijom Svjetskog saveza dijaspore Bosne i Hercegovine.

Tokom sastanaka sagovornici su razgovarali o društvenim i političkim prilikama u Bosni i Hercegovini, aktivnostima bosanskohercegovačke dijaspore i povezivanju dijaspore sa domovinom, na ekonomskom ali i svakom drugom društvenom planu.

Delegacija Svjetskog saveza dijaspore Bosne i Hercegovine skrenula je pažnju na niz otežavajućih okolnosti prilikom registracije građana Bosne i Hercegovine u biračke spiskove za naredne izbore. Posebno je naglašeno kako institucije države i predstavnici saveza iz dijaspore moraju uložiti dodatne napore kako bi se omogućila registracija birača mlađe životne dobi.

Komšić je upoznao delegaciju Svjetskog saveza dijaspore Bosne i Hercegovine sa okvirnim smjernicama probosanske i državne politike u narednom periodu.

U ime delegacije Svjetskog saveza dijaspore Bosne i Hercegovine, sastanku su prisustvovali: Hasan Šehović, Smajo Murguz, Željka Šećerbegović, Mujo Hamzić, Željko Javor i Mirza Ćohadžić.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije