Željko Komšić prisustvovao obilježavanju 75. godišnjice UNESCO-a

5
Radiosarajevo.ba
Željko Komšić prisustvovao obilježavanju 75. godišnjice UNESCO-a
Predsjedništvo BiH / Željko Komšić u Parizu

Željko Komšić, predsjedavajući Predsjedništva BiH, prisustvovao je programu obilježavanja 75. godišnjice UNESCO-a, u okviru 41. zasjedanja Generalne konferencije ove UN-ove organizacije u Parizu.

Predsjedavajući BiH Komšić se zahvalio generalnoj direktorici UNESCO-a Audrey Azoulay i čestitao obilježavanje ovog značajnog jubileja organizacije sa kojom Bosna i Hercegovina ima uspješnu saradnju od 1995. godine.

Posebno je istakao važnost aktuelnog pojekta iz oblasti obrazovanja, a koji zajednički implementiraju UNESCO, UNICEF i Međunarodna organizacija za rad u Bosni i Hercegovini u saradnji sa institucijama naše zemlje.

Zanimljiva anketa na Redditu: 'Postoje li etnički Srbi u Bosni i Hercegovini koji je zaista vole?'

Zanimljiva anketa na Redditu: 'Postoje li etnički Srbi u Bosni i Hercegovini koji je zaista vole?'

“Nažalost, pandemija COVID-19 nanijela je ogromne štete u svim sferama društva u našoj zemlji, pa tako i u obrazovanju. Projekat pod nazivom „Osmislimo obrazovanje ponovo“ ima za cilj kreirati kvalitetnije obrazovanje djece tokom i nakon pandemije. Značajna je činjenica da je projekat Bosne i Hercegovine, za koji je aplicirala zajedno sa još 149 zemlja svijeta, prepoznat kao izuzetno kvalitetan, te da je samo 18 zemalja prošlo i dobilo finansiranje iz posebnog fonda, među kojima je i naša zemlja.

Svjedoci smo zatvaranja svih obrazovnih institucija u proteklom periodu što je ostavilo nesagledive posljedice na našu djecu i njihovo obrazovanje. Ovaj projekt finansiran iz posebnog fonda koji je osnovao Generalni sekretar UN-a za podršku procesima oporavka od COVID-19, znatno će pomoći našoj zemlji prilagoditi se novim načinima rada, a pogotovo najosjetljivijim kategorijama društva”, poručio je Komšić.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (5)

/ Povezano

/ Najnovije