Željko Komšić poslao poruku Joeu Bidenu

5
Radiosarajevo.ba
Željko Komšić poslao poruku Joeu Bidenu
Foto: Prtscr/Facebook / Željko Komšić i Joe Biden

Joe Biden na svečanosti u Washingtonu postao je 46. američki predsjednik, a iz cijelog svijeta pristižu čestitke.

Tako se i član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željko Komšić na svom Facebook profilu oglasio i čestitao Bidenu u ime svih građanki i građana Bosne i Hercegovine.

"Poštovani predsjedniče Biden,

Želim Vam prenijeti najiskrenije čestitke, u svoje ime, i u ime građana i građanki Bosne i Hercegovine, na preuzimanju dužnosti predsjednika Sjedinjenih Američkih Država.

S velikom radošću sam primio vijest o Vašoj pobjedi na izborima, a danas se zajedno sa velikim brojem građanki i građana radujem početku Vašeg mandata, u kojem će Amerika, siguran sam, ponovo biti predvodnik pozitivnih promjena na međunarodnoj sceni, a Bosna i Hercegovina imati velikog, dokazanog prijatelja u Bijeloj kući.

Ohrabreni početkom rada Vaše administracije, napravit ćemo dodatne napore kako bi se odnosi između naše dvije zemlje jačali, naše savezništvo učvrstilo, a Bosna i Hercegovina ubrzavala svoj put prema modernoj, građanskoj državi, u kojoj svi imaju jednaka prava bez obzira na svoju vjeru ili etničku pripadnost, po ugledu na Sjedinjenje Američke Države.

Želim Vam mnogo sreće i uspjeha u Vašem radu, a poznajući Vašu snagu, strpljenje i razumijevanje koje ste uvijek pokazivali drugima, uvjeren sam da ćete prevazići sve izazove koji Vas čekaju", napisao je Komšić na svom Facebook profilu.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (5)

/ Povezano

/ Najnovije