Saopćenje / Željko Komšić: Podsjetio na masakr u Grabovici 1993. godine

08. 09. 2018. u 13:43:00 Radiosarajevo.ba

Shares:0

Kandidat za člana Predsjedništva BiH, Željko Komšić je danas podsjetio javnost na godišnjicu masakra u Grabovici 1993. godine, te je naglasio da je ključna razlika između njegove politike i piolitike Dragana Čovića ta što se on zločinaca stidi, a Čović ih dočekuje po povratku iz Haga, piše u saopćenju.

Navodi se u saopćenju:

"Bio sam prvi koji je došao u Grabovicu kao član Predsjedništva, te ću tamo biti uvijek. Ja pamtim riječi svjedočenja braće Zadro i svako malo se sjetim tog mjesta i datuma za koji vezujem Grabovicu. Ono što je razlika između mene i Čovića je što on grli one koji stoje iza logora, ubijanja i progona Bošnjaka iz Hercegovine. Ja se onih koji robijaju za masakr u Grabovici stidim", poručio je Komšić.

U saopćenju se navodi da je Komšić rekao da se priča o Grabovici neće čuti ni od jednog drugog kandidata za Predsjedništvo BiH.

"Njihovi eksperti za kampanje i savjetnici su im rekli da je "ovog puta" preskoče. Ja, kao Zlatni ljiljan, borac Armije Republike Bosne i Hercegovine, znam da je svaki zločin teška mrlja na pravednosti naše borbe. Nikada nećemo biti isti. Ja sam se poklonio žrtvama Grabovice. Čović je odabrao da se pokloni Kordiću", rekao je Komšić.

I dodao je da se takvoj politici koja se ne može svrstati pod okrilje civilizacije mora pokazati snaga i odlučnosti

" Uvjereni smo da samo na takav odlučan način možemo dovesti do toga da odustanu od svojih planova", zaključio je Komšić, navodi se u saopćenju.

KOMENTARI (1)