Željko Komšić i Vlada FBiH izrazili saučešće porodici Mustafe Mujezinović

Radiosarajevo.ba
Željko Komšić i Vlada FBiH izrazili saučešće porodici Mustafe Mujezinović
Foto: Arhiv / Mustafa Mujezinović

Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željko Komšić uputio je telegram saučešća povodom smrti ambasadora Bosne i Hercegovine u Rusiji Mustafe Mujezinovića, njegovoj porodici i prijateljima.

“Uime Predsjedništva Bosne i Hercegovine i lično ime, upućujem iskrene izraze saučešća porodici Mujezinović i prijateljima ambasadora Mujezinovića koji nas je, nažalost, prerano napustio. Iskrene izraze saučešća upućujem i njegovim kolegama u Ministarstvu vanjskih poslova Bosne i Hercegovine”, navodi se u telegramu Komšića.

Saopćenjem za javnost oglasila se i Vlada Federacije Bosne i Hercegovine koja je izrazila žaljenje zbog smrti bivšeg premijera Federacije Bosne i Hercegovine Mustafe Mujezinovića.

Članovi Federalne vlade izrazili su saučešće članovima Mujezinovićeve porodice.

Podsjećamo, Mujezinović je obavljao dužnost federalnog premijera u periodu od 2009. - 2011. godine.

Komemorativna sjednica povodom Mujezinovićeve smrti bit će održana sutra, 24. decembra, u zgradi Vijećnice, s početkom u 13.00 sati, saopćeno je iz Ureda Vlade FBiH za odnose s javnošću.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije