Željko Komšić i Mohammed Al-Issa održali sastanak: Promovisanje mira, suživota i bolje budućnosti

8
Radiosarajevo.ba
Željko Komšić i Mohammed Al-Issa održali sastanak: Promovisanje mira, suživota i bolje budućnosti
Foto: Dž. K. / Radiosarajevo.ba / Mohammed Al-Issa i Željko Komšić

Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željko Komšić primio je generalnog sekretara Lige muslimanskog svijeta (Rabita) Mohammeda Abdula Karima Al-Issu.  

Predsjedavajući Komšić je, u ime Predsjedništva BiH i lično, izrazio dobrodošlicu generalnom sekretaru Lige muslimanskog svijeta, te iskazao uvjerenje da će današnja posjeta doprinijeti jačanju odnosa i saradnje između Bosne i Hercegovine i Lige muslimanskog svijeta.

Zahvalio je generalnom sekretaru Al-Issi na izboru Sarajeva i Bosne i Hercegovine za održavanje Međunarodne konferencije "Članovi parlamenata i vjerski lideri za mir i suživot", čiji je organizator Liga muslimanskog svijeta.

Nastavlja se suđenje Miloradu Dodiku: Evo kada će izaći pred Sud BiH

Nastavlja se suđenje Miloradu Dodiku: Evo kada će izaći pred Sud BiH

Predsjedavajući Predsjedništva BiH je istakao važnost misije i aktivnosti koje sprovodi Liga muslimanskog svijeta kada su u pitanju promocija mira, solidarnosti, suživota i civilizacijskih vrijednosti na globalnom nivou.

Generalni sekretar Al-Issa je prenio zadovoljstvo posjetom i učešćem u Međunarodnoj konferenciji "Članovi parlamenata i vjerski lideri za mir i suživot", te izrazio nadu da će prerasti u sarajevski tradicionalni forum susreta civilizacija, s ciljem promovisanja tolerancije i suživota. Izrazio je zahvalnost na riječima podrške i naglasio važnost pozitivnih iskustava koje nosi iz Bosne i Hercegovine, u misiji promovisanja mira, suživota i prosperitetne budućnosti, a koje se mogu primijeniti u cijelom svijetu.

U ime članova Predsjedništva BiH Denisa Bećirovića i Željke Cvijanović, sastanku su prisustvovali šef Kabineta Alija Kožljak i savjetnik Marko Milisav, saopćeno je iz Službe za odnose s javnošću Predsjedništva BiH. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (8)

/ Povezano

/ Najnovije