Željko Komšić dobitnik Plakete Kantona Sarajevo

Radiosarajevo.ba
Željko Komšić dobitnik Plakete Kantona Sarajevo
Foto: Dž. Kriještorac/Radiosarajevo.ba / Željko Komšić

Na sjednici Odbora za javna priznanja održanoj 19. marta ove godine donesena je odluka o dodjeli Plakete Kantona Sarajevo predsjedavajućem Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željku Komšiću, saznaje Radiosarajevo.ba.

"Gospodinu Željku Komšiću dodjeljuje se Plaketa Kantona Sarajevo, kao priznanje za doprinos odbrani i opstanku države Bosne i Hercegovine od agresije, te unaprjeđenju društvene zajednice i afirmaciji temeljnih vrijednosti svih građana, bez obzira na naciju i vjersku pripadnost", navodi se u odluci koju popisuje predsjedavajući Odbora Mirza Čelik.

Odluka je dostavljena Skupštini Kantona Sarajevo na potvrđivanje, te će vjerovatno biti razmatrana na nekoj od narednih sjednica.

Tragom navedenih informacija pokušali smo dobiti potvrdu i od predsjedavajućeg Skupštine KS Mirze Čelika, ali on nije odgovarao na naše pozive.

Plaketa Kantona Sarajevo je priznanje koje je prvi put dodijeljeno 2006. godine. Plaketa se dodjeljuje kao priznanje za doprinos razvoju Kantona Sarajevo u oblasti privrede, nauke, društvenih djelatnosti i umjetnosti na svečanoj sjednici Skupštine Kantona, a u povodu obilježavanja 2. maja, Dana Kantona Sarajevo.

Dobitnicima priznanja se umjesto novčanih nagrada uručuju umjetnička djela.

Među dosadašnjim dobitnicima su bivši američki predsjednik Bill Clinton, Abdulah Sidran, Jasmina Žbanić, Zlatko Ugljen, Zoran Bečić, Safet Plakalo, Avdo Huseinović, Reprezentacija u sjedećoj odbojci i drugi.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije