Željka Cvijanović u Beogradu govorila o optužbama Komšića na račun Srbije

7
Radiosarajevo.ba
Željka Cvijanović u Beogradu govorila o optužbama Komšića na račun Srbije
Radiosarajevo.ba / Željka Cvijanović

Željka Cvijanović, članica Predsjedništva Bosne i Hercegovine, izjavila je da govor predsjedavajućeg Predsjedništva BiH Željka Komšića u Generalnoj skupštini UN-a nije usaglašen, ali da to nije ništa neoubičajeno u državi, gdje se godinama ne usaglašavaju govori koji se odnose na javne nastupe, kao ni stavovi.

Nismo baš uspješni u tome. Tako da ono što se prezentuje vani često i po pravilu izgleda drugačije”, rekla je Cvijanović u srijedu uvečer, 20. septembra, novinarima u Beogradu,.

Ona je komentarala govor Željka Komšića u kojem je optužio Srbiju i Hrvatsku da vrše udar na suverenitet BiH i da im u podjeli BiH pomažu i pojedini članovi međunarodne zajednice.

BHmeteo objavio prognozu za naredni period: Uživajte u suncu - evo kad se vraćaju kiša i grmljavina

BHmeteo objavio prognozu za naredni period: Uživajte u suncu - evo kad se vraćaju kiša i grmljavina

Cvijanović je istakla da nije saglasna sa Komšićem što se tiče susjeda.

“Nisam saglasna kad je u pitanju Srbija, jer ne vidim ništa što je problematično, a odnosi se na ponašanje Srbije kada je riječ o BiH”, naglasila je Cvijanović.

Ona je ocijenila kako se Srbija pridržava Daytonskog mirovnog sporazuma i da ne postoji izjava u kojoj su zvaničnici te zemlje osujetili, osporili ili doveli u pitanje bilo što se odnosi na BiH.

“Zaista uvijek promovišu Daytonski sporazum, dogovor dva entiteta i tri naroda promovišu onako kao je to Ustav i Daytonski sporazum predvidio. Ja ne vidim nikakvo miješanje, bilo šta što može da prouzrokuje probleme u BiH”, rekla je članica Predsjedništva Bosne i Hercegovine.

Istakla je da postoji posebna bratska veza između bh. entiteta Republika Srpska i Srbije, kao i da je tu i političko razumijevanje, te ekonomska saradnja.

“Isto tako, treba reći da su te veze i pravno utemeljene na osnovu Sporazuma o specijalnim paralelnim vezama”, kazala je Željka Cvijanović.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (7)

/ Povezano

/ Najnovije