Željka Cvijanović mandatarka nove vlade RS

Radiosarajevo.ba
Željka Cvijanović mandatarka nove vlade RS

Na večerašnjoj konferenciji za novinare predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik i zvanično je potvrdio da je mandatarka za novi sastav Vlade RS-a Željka Cvijanović.

Željka Cvijanović je studirala je na Filozofskom fakultetu u Sarajevu, i na Filozofskom i Pravnom fakultetu u Banjaluci. Postdiplomske studije u oblasti diplomatsko-konzularnog prava završila je na Pravnom fakultetu. Radila je kao nastavnica i profesorica engleskog jezika, kao viša prevoditeljica, a potom i asistentica u Misiji Evropske unije u BiH, kao savjetnica predsjednika Vlade za evropske integracije i saradnju sa međunarodnim organizacijama.

Obavljala je i poslove šefice Kabineta predsjednika Vlade Republike Srpske i rukovodila Јedinicom za koordinaciju i evropske integracije.

U prethodnom skupštinskom mandatu bila je i članica iz reda stručnjaka Odbora za evropske integracije i regionalnu saradnju Narodne skupštine Republike Srpske.

Podsjećamo, skupština RS-a danas je prihvatila ostavku vlade Aleksandra Džombića.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije