Željeznice RS-a propadaju

Radiosarajevo.ba
Željeznice RS-a propadaju

Partija demokratskog progresa (PDP) ocijenila je da je nesposobnost Nadzornog odbora Željeznica RS-a da na jučerašnjoj sjednici imenuje izvršne direktore dokaz da „rat za pozicije“ u tom preduzeću i dalje traje. 

“Nastavak javne blamaže s imenovanjem izvršnih direktora pokazatelj je da SNSD i njihove partnere u Vladi RS-a ne interesuju Željeznice RS-a i oporavak ovog preduzeća nego isključivo njihovi lični i stranački interesi”, navodi ova stranka danas u saopćenju. 

Izjava predsjednika Nadzornog odbora da je izbor blokiran jer nisu usaglašeni stavovi među partijama vladajuće koalicije direktno ukazuje da je, ističe PDP, za vlast mnogo važnije da li će neki izvršni direktor biti iz SNSD-a ili DNS-a, nego kada će se radnicima vratiti dug od 20 miliona KM ili kada će poslovanje Željeznica RS-a ponovo biti pozitivno. 

PDP smatra da vladajuća koalicija u Republici Srpskoj nije sposobna da riješi ogromne probleme u Željeznicama RS-a koje su sami napravili i da se značajne pozitivne promjene mogu očekivati tek s odlaskom ove vlasti.   

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije