Snimak još jedne bahate vožnje u BiH: Vozač nije stao na signale, srušio rampu...

0
Radiosarajevo.ba
Snimak još jedne bahate vožnje u BiH: Vozač nije stao na signale, srušio rampu...
Facebook/Screenshot / Neoprezni vozač uništava rampu

Objavom na svojoj službenoj Facebook stranici, Željeznice RS-a su skrenule pažnju na sve češće probleme sa putnim prelazima i neodgovornim vozačima na istima, ovoga puta na prelazu Vrbanja u Banjoj Luci. 

Kako su napisali u svojoj objavi, neoprezni vozač je 6. februara na prelazu Vrbanja uništio rampu koja odvaja automobile od trake kada tu prolazi voz. Naime, vozač je stao ispod rampe kada je na semaforu bilo upaljeno crveno svijetlo, te se rampa počela spuštati. Kada se rampa spustila, vozač je krenuo unazad i povukao rampu sa sobom, uništavajući je u procesu. 

Željeznice entiteta RS su isto tako napomenule da nije ugrožena bezbjednost saobraćaja, zbog oprezne reakcije njihovog osoblja. 

Kako izgledaju ulice Sarajeva na 1. maj: Baščaršija krcata turistima

Kako izgledaju ulice Sarajeva na 1. maj: Baščaršija krcata turistima

Ponavlja se ugrožavanje bezbednosti na putnim prelazima 06.02.2023. PP "Vrbanja" U ponedeljak 06.02.2023. godine na putnom prelazu „Vrbanja“ grad Banjaluka, u 14 časova i 31 minut i pored aktivirane svetlosno zvučne signalizacije koja ukazuje na prolaz voza, vozač putničkog automobila usled neoprezne vožnje, nije se zaustavio na propisnoj udaljenosti od putnog prelaza, te je usled spuštanja polubranika, došlo do loma i kvara na uređaju. Odgovornošću i posvećenošću željezničkog osoblja, bezbednost željezničkog i drumskog saobraćaja niti u jednom trenutku nije bila ugrožena. Primenjeni su svi zakonski propisi u okviru odvijanja željezničkog saobraćaja, kada je uređaj za obezbjeđivanje putnog prelaza privremeno u kvaru. Voz se zaustavio ispred putnog prelaza, nakon čega je ponovo nastavio opreznu vožnju. Željezničko osoblje u ovakvim situacijama poštuje propisane procedure uz pojačan oprez. Na lice mesta pored nadležnih službi Željeznica Republike Srpske izašli su i pripadnici Policijske stanice za bezbednost saobraćaja Banjaluka, koji su izvršili uviđaj. Brzom reakcijom nadležnih službi iz Sekcije za ETP Banjaluka i radovima na otklanjanju kvara, uređaj osiguranja na putnom prelazu „Vrbanja“ u 16 časova i 20 minuta istog dana, pušten je u redovan rad. Lična nepažnja vozača drumskih vozila, neoprezno i nedozvoljeno kretanje prilikom prelaska preko pruge kao i uništavanje željezničke imovine, najčešći su uzroci nastanka saobraćajnih nezgoda, zbog čega je neophodno i dalje ukazivati na poštovanje saobraćajne signalizacije na putnim prelazima. Željeznice Republike Srpske ponovo apeluju na sve učesnike u saobraćaju, da poštuju saobraćajnu signalizaciju i vožnju prilagode uslovima puta i vremenskim prilikama. Sačuvajmo živote, budimo odgovorni prema sebi i drugima. Zaustavite se ispred putnog prelaza. Voz uvek ima prednost! www.zrs-rs.com

Posted by Željeznice Republike Srpske A.D. Doboj (zvanični profil) on Tuesday, February 7, 2023

Isto tako, na lice mjesta su izašli i pripadnici Policijske stanice za bezbjednost saobraćaja Banja Luka, koji su izvršili uviđaj, navodi službeni kanal Željeznica RS. Pohvalili su se i brzom reakcijom svojih uposlenika, te naveli kako se incident desio u 14 sati i 31 minut, a da je rampa zamijenjena u 16 sati i 20 minuta. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije