Željeznice prema Hercegovini i dalje blokirane

Radiosarajevo.ba
Željeznice prema Hercegovini i dalje blokirane
Ilustracija: Željeznice FBiH

Blokada željezničkog saobraćaja u našoj zemlji nastavljena je i danas. U Rajlovcu su prugu blokirali zaposlenici centralne radionice željeznica, dok blokada u Čapljini traje već nekoliko dana.

Radnici traže isplatu četiri plaće, uplatu zaostalih doprinosa, kao i povlačenje prekršajnih i disciplinskih prijava protiv sedam radnika. Radnici pozivaju Financijsku policiju i SIPA-u da se uključe u slučaj, te ispitaju poslovanje Željeznica Federacije BiH.

Upravni odbor Sindikata mašinovođa u FBiH na izvanrednoj sjednici zakazao je štrajk ovog Sindikata za 31. ovog mjeseca, zbog nastale situacije u Željeznicama Federacije BiH.

Krivcima vide Upravni i Nadzorni obor Željeznica te Ministarstvo saobraćaj i komunikacija. S druge strane, Samostalni sindikat željezničkih radnika kaže kako ne stoji iza ovih protesta.

Prosvjednici u Čapljini nisu članovi Sindikata, a oni u Rajlovcu članovi su Sindikata mašinovođa. Iz Sindikata željezničkih radnika naglašavaju kako danas očekuju sastanak s predstavnicima Federalnog ministarstva komunikacija i saobraćaja, te Nadzornim odborom i Sindikatom željeznica, kako bi se riješila novonastala situacija.

rtvfbih.ba/radiosarajevo.ba

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije