'Željeznice i dalje u štrajku, poštuje se minimum rada'

Radiosarajevo.ba
'Željeznice i dalje u štrajku, poštuje se minimum rada'


Štrajk radnika JU Željeznica Federacije Bosne i Hercegovine, nastavljen je i danas. Štrajk se odvija u poslovnim područjima u FBiH - u Tuzli, Zenici, Sarajevu, Mostaru i Bihaću.

"S obzirom na to da nam se niko iz Uprave još uvijek nije obratio, mi štrajk nastavljamo", rekao je za Radiosarajevo.ba Mehmed Bešić, predsjednik Samostalnog sindikata  izvršnog osoblja JU Željeznice Federacije BiH. 

Bešić je dodao da očekuju obraćanje članova Uprave ovog preduzeća, kako bi došli do zajedničkog rješenja i izlaska iz ovakve situacije. 

Po njegovim riječima, svi zaposleni su u štrajku, ali se poštuje minumum procesa rada. 

Podsjećamo, željezničari u Federaciji BiH stupili su jučer, 1. aprila u generalni štrajk, tražeći od uprave Željeznica FBiH isplatu zaostale plate i rješavanje pitanja zdravstvenog osiguranja.

U štrajku, koji će trajati do ispunjenja zahtjeva, učestvuju članovi tri sindikata: Nezavisnog sindikata željezničara u FBiH, Samostalnog sindikata izvršnog osoblja područje infrastrukture, te Samostalnog sindikata tehničko-kolske službe Željeznica FBiH, uz podršku ostala četiri sindikata željezničkih radnika.

Iako su Željeznic eu štrajku, vozovi, i putni i teretni, redovno saobraćaju.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije