Željeznice i dalje u štrajku: Jedna plata ne ispunjava zahtjeve

Radiosarajevo.ba
Željeznice i dalje u štrajku: Jedna plata ne ispunjava zahtjeve

Do sada, Sindikat Željeznica Federacije Bosne i Hercegovine nije imao pregovora sa Upravom Željeznica FBiH, pa do daljnjeg ostaje u štrajku, rekao je za agenciju Fena Igor Boban predsjednik Samostalnog sindikata izvršnog osoblja područje infrastrukture ŽFBiH.

„Da bi prekinuli štrajk željezničri zahtijevaju isplatu dvije plate i topli obrok: Ima naznaka da će danas biti jedna plata, ali to ne ispunjava naše zahtjeve.

Saobraćaj funkcioniše po dogovorenom i potpisanom sporazumu u održavanju minimum procesa rada.

„To znači da je teretni promet reduciran na svega 40 posto kako bi zadovoljili minimalne potrebe komintenata koji koriste transportne usluge Željeznica FBiH. Što se tiče putničkog saobraćaja, zbog štrajka, ne saobraćaju vozovi na relaciji Sarajevo – Banja Luka i Sarajevo Čapljina“, kazao je Boban.

Generalni štrajk u Željeznicama Federacije BiH počeo je jučer, a štrajkački odbor je smješten na Željezničkoj stanici u Sarajevu u prostorijama Samostalnog sindikata izvršnog osoblja područje infrastrukture ŽFBiH.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije