Imenovanja / Željana Zovko - zamjenica koordinatora u Odboru za vanjske poslove EP

04. 07. 2019. u 11:06:00 Radiosarajevo.ba

Shares: 5

Novi saziv Europskog parlamenta službeno je počeo s radom na plenarnom zasjedanju, koje se ove sedmice održava u Strasbourgu.

Izabran je novi predsjednik Parlamenta, kao i članovi odbora pri Parlamentu, a odlučeno je i o relevantnim ključnim pozicijama u klubovima zastupnika političkih stranaka.

Zastupnica Željana Zovko imenovana je u Odbor za vanjske poslove (AFET) kao punopravna članica, te u Odbor za sigurnost i obranu (SEDE) i Odbor za kulturu i obrazovanje (CULT) kao zamjenska članica, priopćeno je iz njezina ureda.

Zovko je, također, imenovana zamjenicom koordinatora Kluba zastupnika Europske pučke stranke u AFET-u, te će s izabranim koordinatorom Michaelom Gahlerom raditi na sačinjavanju političkih smjernica Kluba zastupnika EPP-a i na organiziranju rada Odbora.

Koordinatori imaju ulogu spone između pojedinačnih zastupnika, izaslanstava nacionalnih stranaka, kojima su građani dali svoj glas i Kluba zastupnika EPP-a.

"Imenovanje zastupnice Zovko zamjenicom koordinatora jasan je znak da su članovi EPP-a u AFET-u prepoznali njen doprinos radu Odbora u proteklom mandatu. Zovko je nakon izbora zahvalila na podršci i izjavila da se raduje nastavku intenzivnog rada na vanjskoj politici EU-a", navodi se u saopćenju.

NEMA KOMENTARA