Želimo da Srbija ostane na evropskom putu

Radiosarajevo.ba
Želimo da Srbija ostane na evropskom putu

Pobjeda predsjednika Srpske napredne stranke (SNS) Tomislava Nikolića na predsjedničkim izborima u Srbiji pokazuje očito nezadovoljstvo stanjem u kojem se Srbija nalazi i želju za promjenom, izjavio je danas Feni potpredsjednik Stranke demokratske akcije BiH Senad Šepić.
 
Međutim, upozorio je, ta želja za promjenom ovim izborom može ići i u nekom negatovnim smjeru, možda čak i ka 1990-im godinama, jer Nikolićeva prošlost, politika i retorika ukazuju na sve to.
 
Nikolić je, naime, dugo godina bio zamjenik predsjednika Srpske radikalne stranke Vojislava Šešelja, prije nego što se razišao s njim i formirao SNS u oktobru 2008. godine.
 
- Želim da Srbija ostane na evropskom putu i zato je bitna Vlada koju bi prdvodile demokrate, a ono što je važno je da je na neki način već dogovorena takva vlada i da ona uspije, navodi potpredsjednik SDA.
 
Pred BiH je sigurno vrijeme opreza i zato Šepić očekuje da će bh. političari shvatiti ovu poruku i obavezu jačanja međusobnog povjerenja i zajedništva, "a sve radi očuvanja naših interesa i države BiH".

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije