Zidine / Zdravko Mamić nije zaboravio rodni kraj: Za kapelicu dao 87.000 eura

11. 06. 2018. u 07:51:00 Radiosarajevo.ba

Shares: 59

Mamići su u šoku!

Malobrojni mještani Zidina, pitoresknog mjestašca (u kojem je to jedino prezime) u Hercegovini, odakle potječe Zdravko Mamić, nisu zadovoljni presudom osječkog suda kojom je njihov najpoznatiji rođak dobio šest i pol godina zatvora zbog izvlačenja novca iz zagrebačkoga kluba.

"Najteže je kad si nevin, a ne možeš to dokazati. Kad si kriv, onda nije teško i platiti, kad mene uhvate da vozim 130, onda znam zašto plaćam i da sam kriv, ali kad me kazne za vožnju od 60 km/h... A ne mogu zamisliti kako je Zdravku, iako je ovdje doma, da ne može otići u Zagreb, u Hrvatsku", nije previše ulazio u detalje presude Miro Mamić, no uvjeren je u nevinost drugog rođaka, piše 24sata.hr.

'Dinamo je uspješan klub'

"Gdje su svi oni odgovorni za propast i krađu pustih firmi, Dalmacijavina, Dalme, pa i škvera?! Na slobodi, nikoga nije briga što su sve uništili. Ali zato treba po svaku cijenu zaustaviti Zdravka i Dinamo, ako hoćete uspješnu poslovnu priču, klub koji ide naprijed u hrvatskim i svjetskim razmjerima, koji zapošljava stotine... U Njemačkoj se tako ne radi, uspješne se motivira da nastave", pravda Zdravka, koji je svratio u četvrtak k njemu i popio piće.

Malo su popričali pa se Zdravko poslije zaputio do nekoliko stotina metara udaljenog obiteljskog imanja. Javio se i stricu Marijanu Mamiću, Manji, kako je poznatiji među obitelji, koji pak iz Bjelovara dolazi u Zidine svako ljeto, u svoju renoviranu kuću.

"Naši djedovi su bili braća. Moj i Zdravkov otac Josip otišli su skupa iz sela, prvo u Njemačku kao ugostitelji, a koju godinu kasnije su se vratili u Bjelovar. Kupili su zemlju, platili je velike iznose, ali moj otac se nije mogao priviknuti na takav život. Nakon tjedan dana je prodao zemlju i vratio se, dok je Josip ostao u Bjelovaru", otkriva dio obiteljske povijesti Luka Mamić.

Utoliko pristiže povratnik iz Kanade, koji živi u susjednom mjestu, jedan od rijetkih koji nisu u krvnom srodstvu s Mamićima.

"Prav ili kriv, uvijek te može zatvoriti", njegov je stav.

Uložio 87.000 eura

"Valjda su takva vremena prošla...", pokušavamo izvući koji komentar više.

"Evo vidiš da nisu", dodaje.

Za Zdravka imaju samo lijepe riječi.

"Danas imaš poznanika, prijatelja, rodbine, koji kad se obogate ili uspiju, više ti se takoreći i ne javljaju. Zdravko nikad nije bio takav. Svima bi pomogao, u selu je platio gradnju kapelice koja je došla 87.000 eura, s klimom i mrtvačnicom. Ne zaboravlja prijatelje, kamoli će rođake i rodbinu. Ali da će mu sad biti teško, sigurno hoće. Pokušat ćemo organizirati nekakav događaj, večeru, ovdje u selu u njegovu čast", dodaje Miro.

NEMA KOMENTARA