Zbog zlostavljanja uhapšeni otac i braća: Maloljetnica iz Dervente rodila dijete svog brata

Radiosarajevo.ba
Zbog zlostavljanja uhapšeni otac i braća: Maloljetnica iz Dervente rodila dijete svog brata

Otac djeteta koje je rodila djevojčica iz Dervente u petnaestoj godini je njen, tada maloljetni, brat Z.Đ., pišu Nezavisne.

Brat je osuđen Osnovnom sudu u Derventi za silovanje sestre, nakon čega je upućen u zatvor za maloljetnike. Zdravku Đ., ocu zlostavljane djevojke, i G.Đ. (23), njenom starijem bratu, također se sudi za silovanje, ali u Okružnom sudu u Doboju, gdje je održan glavni pretres.

Djevojčica je bebu rodila carskim rezom 20. oktobra u Banjoj Luci, a mjesec dana ranije se udala u susjedno selo na području Dervente. 

U Centar za socijalni rad je došla sa svekrom tokom novembra i prijavila zlostavljanje, koje je sakrivala zbog prijetnje da će je ubiti. Trudnoću je pravdala vezom s nepoznatim starijim muškarcem s kojim se viđala nakon škole. 

Policija je odmah uhapsila oca, mjesec dana kasnije priveden je i G.Đ. (23), dok se za hapšenje Z.Đ. u javnosti nije ni znalo. 

Djevojčica je od novembra prošle godine u sigurnoj kući zajedno s djetetom. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije