Zbog stradanja radnica OŠ "Kovačići": Proglašen Dan žalosti u Federaciji BiH

Fena
Zbog stradanja radnica OŠ "Kovačići": Proglašen Dan žalosti u Federaciji BiH
Foto: Vlada FBiH / Ilustracija

Zbog tragičnog stradanja četiri uposlenice Osnovne škole “Kovačići” Sarajevo, Vlada Federacije BiH je danas na hitnoj sjednici donijela odluku o proglašenju 16. aprila ove godine, Danom žalosti u Federaciji Bosne Hercegovine.

Članovi Federalne vlade izrazili su duboko saosjećanje i sućut porodicama stradalih i radnom kolektivu zbog njihovog velikog gubitka.

Dan žalosti se obilježava obaveznim isticanjem zastave Bosne i Hercegovine na pola koplja, odnosno jarbola, na zgradama Vlade i institucija Federacije BiH.

Na Dan žalosti ne mogu se održavati programi kulturno-zabavnog karaktera na javnim mjestima u Federaciji BiH, a medijske kuće su dužne uskladiti i prilagoditi svoje programske sadržaje Danu žalosti, saopćeno je iz Ureda Vlade FBiH za odnose s javnošću.

Podsjećamo, u petak su u saobraćajnoj nesreći koja se desila u blizni Sarajeva, poginule četiri uposlenice Osnovne škole Kovačići.

Automobil sletio u kanjon Miljacke

Sarajevo: Izvučena tri tijela smrtno stradalih osoba u saobraćajnoj nesreći 

U saobraćajnoj nesreći na Darivi poginule četiri uposlenice OŠ 'Kovačići'

Počelo izvlačenje tijela smrtno stradalih u saobraćajnoj nesreći na Darivi

Poginule su Merima Balkić, Lejla Sadiković, Almina Ćorović i  Mina Kadrić.

Tragedija se desila kod tunela Bulozi, iznad Darive - istočni ulaz i izlaz iz Sarajeva.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije