Zbog snijega otežan saobraćaj na bh. cestama

Radiosarajevo.ba
Zbog snijega otežan saobraćaj na bh. cestama

Zbog snježnih padavina saobraćaj je trenutno obustavljen na putnim pravcima Bosanski Petrovac- Drvar (prijevoj Oštrelj).

Saobraćaj je zbog ugaženog snijega otežan na putnim pravcima Glamoč- Livno, Livno- Kupres-Bugojno, Bosanski Petrovac- Ključ, Turbe- Skender-Vakuf, te na širem području Romanije.

Na magistralnom putu M-17 Doboj- Šešlije zbog izlijevanja vode na kolovoz saobraća se jednom trakom naizmjenično. Iz istog razloga zatvoren je podvožnjak na izlazu sa magistralnog puta M-17 u Žepču.

Na ostalim putevima u BiH saobraća se po mokrom i klizavom kolovozu, uz povećanu opasnost od odrona.

Vozačima se preporučuje da voze maksimalno oprezno i da drže odstojanje između vozila.

Brojne su dionice gdje su u toku sanacioni radovi i gdje je obavezno poštivanje privremeno postavljene saobraćajne signalizacije. Izdvajamo putne pravce: Drivuša-Lašva-Kakanj, Srednje-Olovo, Maglaj-Žepče, Posušje-Široki Brijeg i Bugojno-Donji Vakuf-Jajce.

Na GP Bosanska Gradiška na prelazak granice u oba smjera čeka se oko pola sata. Na ostalim graničnim prijelazima zadržavanja su do 15 minuta, saopćeno je iz BIHAMK-a, objavila je Fena.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije