Bosancu sud blokirao imovinu od dva miliona KM

Radiosarajevo.ba
Bosancu sud blokirao imovinu od dva miliona KM

Osnovni sud u Banja Luci donio je rješenje o blokiranju imovine u vlasništvu inicijala I. A. ukupne vrijednosti 1.942.300 KM.

MUP RS-a saopštio je da je podnesen izvještaj Okružnom javnom tužilaštvu u Banja Luci protiv I. A. zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivična djela "Prevara" i "Nedozvoljeno trgovanje hartijama od vrijednosti", te za sebe ostvario protivpravnu imovinsku korist u najmanjem iznosu od 400.000,00 KM.

Kako se navodi u saopštenju, I. A. se sumnjiči da je u periodu od 2012. do 2019. godine vršio neovlašteno posredovanje pri kupoprodaji hartija od vrijednosti te u namjeri pribavljanja protivpravne imovinske koristi dovodio u zabludu osobe koje su posjedovale obveznice stare devizne štednje ili stekle prava, po osnovu materijalne ili nematerijalne ratne odštete.

Sudskim rješenjem obuhvaćen je novac u "Intesa San Paolo" banci u vlasništvu osumnjičenog, obaveznice Republike Srpske za verifikovanu staru deviznu štednju i obveznice RS po materijalnoj i nematerijalnoj ratnoj šteti RS - Ministarstvo finansija, prenose Nezavisne.

"Paraleno sa krivičnom istragom, a na osnovu naredbe OJT Banja Luka vođena je i finansijska istraga, gdje je nakon sprovedene finansijske istrage, utvrđeno da I.A. i treća sa njim povezana lica posjeduju imovinu koja je proistekla izvršenjem krivičnog djela s obzirom da nesrazmjera između zakonitih prihoda i troškova i imovine koju posjeduju iznosu od 3.533.442,34 KM", navodi u saopštenju MUP Republike Srpske.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije