Zbog pogibije troje Zeničana 19. septembar proglašen Danom žalosti

E. H.
Zbog pogibije troje Zeničana 19. septembar proglašen Danom žalosti
/ Zenica
U Zenici je danas proglašen Dan žalosti, zbog pogibije troje Zeničana u teškoj saobraćajnoj nesreći u subotu, saopćeno je iz uprave Grada Zenica.

Kako su kazali u uredu v. d. gradonačelnika Grada Zenice, Dan žalosti će biti obilježen obaveznim isticanjem zastava Bosne i Hercegovine i Grada Zenice na pola koplja, odnosno jarbola, na zgradi Grada Zenica i drugim institucijama u gradu.

Također, elektronski i drugi mediji na teritoriji grada, kao i organizatori kulturno-umjetničkih i sportskih manifestacija na području grada dužni su svoje programske sadržaje prilagoditi danu žalosti.

Podsjećamo, u subotu 17. septembra, na magistralnom putu M-17 kod motela Almy u Zenici došlo je do teške saobraćajne nesreće u kojoj je povrijeđeno više osoba. Prema saopćenju iz MUP-a ZDK-a, tri osobe su smrtno stradale u ovoj saobraćajnoj nesreći, a uviđaj u ovom slučaju obavili su pripadnici MUP-a ZDK-a.

Po završetku uviđaja obavljena je i obdukcija tijela stradalih, nakon čega su tijela predata članovima porodica preminulih.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije