Zbog kršenja mjera dvije osobe prebačene u prinudnu izolaciju na Bjelavama

Radiosarajevo.ba
Zbog kršenja mjera dvije osobe prebačene u prinudnu izolaciju na Bjelavama
Foto: A.K./Radiosarajevo.ba / Ilustracija (na slici nije prikazan događaj opisan u tekstu)

U protekla 24 sata, policijski službenici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo su izvršili 394 kontrole poštivanja mjera izolacije, te tom prilikom na datoj adresi nisu zatečena 2 lica, koja su potom pronađena i u saradnji sa ekipom Zavoda za hitnu medicinsku pomoć smještena u prinudnu izolaciju na Bjelavama.

Ove informacije potvrdio je Mirza Hadžiabdić iz Odjeljenja za odnose s javnošću MUP-a KS

O navedenom je upoznat i nadležni inspekcijski organ.

"Zbog kršenja zabrane kretanja između 20 i 5 sati na području Kantona Sarajevo policijski službenici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo su izdali 51 prekršajni nalog, dok su 264 lica sankcionisana zbog kršenja naredbe o obaveznoj socijalnoj fizičkoj distanci i obaveznom korištenju zaštitne maske ili drugog prigodnog predmeta za vrijeme kretanja na javnom prostoru", saopćio je Hadžiabdić, te apelirao na građane da se pridržavaju navedenih naredbi, kako bi izbjegli eventualne sankcije.

Također se zahvalio se velikoj većini onih koji su poštovali naložene mjere i odgovornim ponašanjem dali svoj doprinos u ovoj aktuelnoj situaciji pandemije koronavirusa.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije