Zbog brojnih odrona i opasnosti od klizišta, saobraćaj u BiH otežan

0
Radiosarajevo.ba
Zbog brojnih odrona i opasnosti od klizišta, saobraćaj u BiH otežan
Foto: A. K. /Radiosarajevo.ba / Šetnja u Sarajevu

Zbog niskih temperatura vozače ovoga jutra upozoravamo na moguću poledicu, posebno u planinskim predjelima, kao i na mostovima, vijaduktima i prilazima tunelima. U zapadnim i jugozapadnim krajevima skrećemo pažnju na mjestimično jak vjetar. Pažnju skrećemo i na sitnije odrone zemlje ili kamenja. Apelujemo na vozače da voze maksimalno oprezno, kao i da na put ne kreću bez zimske opreme, saopćeno je iz BIHAMK-a.

U toku su radovi u tunelu Crnaja na dionici Konjic-Jablanica, gdje se saobraća jednom trakom naizmjenično uz regulaciju semaforima.

Zbog brojnih odrona i opasnosti od klizišta na magistralnom putu Brod na Drini-GP Hum/Šćepan Polje putnička vozila saobraćaju otežano, dok teretna ne mogu proći.

Saobraćaj je zbog radova obustavljen u tunelu Jasen (Prozor-Jablanica).

Putnička i manja teretna vozila saobraćaju obilaznicom oko tunela, dok se teretna vozila preko 7,5 tona (sa izuzetkom autobusa) usmjeravaju na alternativne pravce: Mostar-Široki Brijeg-Posušje-Tomislavgrad-Kupres-Bugojno i Mostar-Sarajevo-Busovača-Novi Travnik-Bugojno.

Radovi na izgradnji kružne raskrsnice izvode se na magistralnom putu Klašnice-Laktaši zbog čega se saobraćaj putničkih vozila i autobusa preusmjerava obilaznicom kroz Laktaše, dok se teretni saobraćaj preusmjerava na auto put.

Usporeno, zbog radova, saobraća se i na putnim pravcima: Stupari-Živinice, Živinice-Banovići, Drvar-Bosansko Grahovo, Rogatica-Ustiprača, Gromiljak-Blažuj i Šuica-Tomislavgrad.

Na graničnim prelazima nema dužih zadržavanja.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije