Završeno mirno okupljanje u Sarajevu: Glavna saobraćajnica je odblokirana

0
Radiosarajevo.ba
Završeno mirno okupljanje u Sarajevu: Glavna saobraćajnica je odblokirana
Foto: Dž. K. / Radiosarajevo.ba / Mirni skup za dr. Azru Spahić

Sarajevo je u petak, 26. maja, potresla nova tragična saobraćajna nesreća u kojoj je život izgubila mlada doktorica Azra Spahić, a povrijeđene su još dvije djevojke.

Podsjetimo, u saobraćajnoj nesreći, koja se u petak, 26. maja, dogodila oko 23:30 u Sarajevu, poginula je mlada doktorica iz Bihaća zaposlena u Domu zdravlja Kantona Sarajevo. Na nju i još dvije pješakinje je u Mercedesu naletio Armin Berberović (1996.) iz sarajevske općine Stari Grad. Bio je pijan i vozio je bez položenog vozačkog ispita.

Više o ovoj tragediji možete čitati OVDJE

Europska unija će pomoći u potrazi za iranskim predsjednikom

Europska unija će pomoći u potrazi za iranskim predsjednikom

Mirno okupljanje počelo je u 18:00 sati i trajalo je sat vremena, nakon čega su se građani polako počeli razilaziti. Više od hiljadu građana došlo je pružiti podršku porodici stradale Azre Spahić.

Među njima je bilo dosta onih koji dijele sudbinu sa Azrinom porodicom... Otac Selme Agić, Muriz Memić, otac stradalog Dženana, Suprug Have Dovadžije... Svi oni se godinama bore za pravdu, jersu na identičan način izgubili najvoljenije.

Facebook stranica 'Vi ovo dozvoljavate - za Editu i Selmu' stoga je pozvala jučer, u subotu, građane na mirno okupljanje na mjestu nesreće na Marijin-Dvoru danas: "Nažalost, ovakve skupove smo organizovale prije sedam godina kada su nedaleko od ovog mjesta, u saobraćajnoj nesreći ubijene Selma Agić i Edita Malkoč.

I danas ponavljamo isto što smo tada poručivale – ulice Sarajeva nisu sigurne, postojeći zakonski propisi nisu adekvatni, institucije moraju preuzeti odgovornost i ponuditi rješenja."

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije