Završeno konstituisanje Gradskog vijeća Grada Sarajeva

0
Radiosarajevo.ba
Završeno konstituisanje Gradskog vijeća Grada Sarajeva
Foto: Grad Sarajevo / Gradsko vijeće

Gradsko vijeće Grada Sarajeva danas je nastavilo rad Konstituirajuće sjednice Gradskog vijeća kojom je predsjedavao Jasmin Ademović, predsjedavajući Gradskog vijeća.

Prije otvaranja sjednice, prisutnim se obratila gradonačelnica Sarajeva Benjamina Karić koja se još jedanput zahvalila gradskim vijećnicima na podršci te istakla da će, u periodu koji slijedi, zajedničkim intenzivnim radom, iniciranjem i realizacijom projekata za dobrobit građana grada Sarajeva, opravdati ukazano povjerenje.

Na današnjoj sjednici, gradski vijećnici su razmotrili i usvojili Odluku o izboru članova radnih tijela Gradskog vijeća Grada Sarajeva, čime je završena Konstituirajuća sjednica te stvoreni uslovi za redovan rad Gradskog vijeća Grada Sarajeva u novom sazivu.

Na kraju sjednice, predsjedavajući Gradskog vijeća Jasmin Ademović obavijestio je gradske vijećnike da će se Kolegij Gradskog vijeća Grada Sarajeva održati u petak, 30. aprila 2021. godine, kako bi se, u što kraćem roku, stvorili uslovi za održavanje redovne sjednice Gradskog vijeća.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije