Završeni protesti u Sarajevu, građani se okupljaju na Plenumu

Radiosarajevo.ba
Završeni protesti u Sarajevu, građani se okupljaju na Plenumu

16:54 Završeni protesti u Sarajevu. Demonstranti se okupljaju na plenumu građana u Domu mladih.

16:20 Okupljeni demonstranti se razilaze i kreću prema Domu mladih gdje će se održati Plenum građana. Tramvaj sada saobraća do Baščaršije.

16:20 Demonstranti se razilaze i kreću prema Domu mladih na Plenum građana. Tramvaji sada saobraćaju do Baščaršije.

15:43 Saobraćaj je odblokiran i slobodno se odvija Titovom ulicom. Demonstranti ostaju na ulici do početka Plenuma. Tramvaj radi do okretaljke na Skenderiji. 

15:37 Policija pokušava nagovoriti demonstrante da odblokiraju saobraćaj u Titovoj ulici i da proteste nastave na trotoarima. Demonstranti to odbijaju po cijenu da budu pregaženi. 

15:33 Protesti protiču mirno, a demonstranti prozivaju intelektualce Kruga 99, Društva pisaca, i to transparentima na kojima piše "Intelektualci, gdje ste? U mišijim rupama."  Demonstranti će se oko 16:30 uputiti prema Domu mladih gdje će se održati Plenum građana. 

15:31 Kolegij Skupštine KS-a odobrio je održavanje večerašnjeg Plenuma građana u 17:30 sati. u Domu mladih.

15:05 Ispred Predsjedništva BiH smanjuje se broj demonstranata i kako javlja naš reporter Titovu ulicu još uvijek blokira oko 150 građana. Na jednom od transparenata koje drže prisutni piše: "U zemlji paradoksa i destrukcija je konstruktivna."

Pogledajte galeriju

14:37 Demonstranti su i dalje na ulici uprkos lošem vremenu, a protesti se odvijaju mirno, bez incidenata.

14:00 Demonstranti su u potpunosti obustavili saobraćaj u Titovoj ulici. Prisutni uzvikuju "Hapsite lopove" i "Idite kući". 

13: 53 Demonstrantima građani Sarajeva dijele hljeb i sokove. Na jednom od transparenata može se vidjeti natpis "Vrijeme je fakat".

13:34 Zbog lošeg vremena sve je manje demonstranata na protestima i kako javlja naš reporter uz zviždaljke uzvikuju, "Gdje su pare, Bakire vrati nam pare". Demonstranti su donijeli gajbe hljeba i soka i trenutno pokušavaju blokirati saobraćaj u Titovoj ulici.

13:02 Na protestima se mogu vidjeti i transparenti "Uhapsite lešinare Hidrogradnje", uprkos činjenici da su radnici i uprava Hidrogradnje podržali Vladu FBiH.  

Kako je našoj reporterki kazao Šahin Ćerimović, bivši radnik ove kompanije, sa Hidrogradnjom ima probleme već dvanaest godina, i to upravo zato što Uprava sarađuje s onima koji kradu Hidrogradnju.

12:50 Kako javlja reporterka Radiosarajevo.ba, Sarajlije su okupljene na tramvajskom stajalištu kod Predsjedništva BiH i saobraćaj još uvijek normalno funkcionira.

Prvi građani Sarajeva počeli su se okupljati u Titovoj ulici i danas tačno u podne kako bi tražili u prvom redu ostavku Vlade FBiH.  

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije