Završeni protesti poljoprivrednika

Radiosarajevo.ba
Završeni protesti poljoprivrednika
Članovi više udruženja poljoprivrednika iz Federacije Bosne i Hercegovine blokirali su danas poslije 10 sati saobraćaj u Alipašinoj ulici u Sarajevu kod zgrade Federalne vlade.
 
Oni su traktorima i drugom poljoprivrednom mehanizacijom zaustavili promet u okviru protesta koji su započeli ispred zgrade Federalne Vlade na kojem traže isplatu dugujućih poticaja za poljoprivrednu proizvodnju iz zadnjeg kvartala prošle godine kao i stavljanje van snage pravilnika koji se odnosi na ovogodišnje poticaje iz federalnog budžeta. 
 
Prema izjavama protestnika oni smatraju, da Pravilnik za 2011. ne omogućuje pravičnu i blagovremenu isplatu poticaja svim poljoprivrednicima iz različitih sektora poljoprivrede. 
 

Protesti su završeni su nakon sto je Vlada na vanrednoj sjednici prihvatila zahtjeve poljoprivrednika o isplati dugujućih poticaja iz zadnjeg kvartala prošle godine kao i dopune programa ovogodišnjih poticaja poljoprivrednim proizvođačima.


To je novinarima danas u Sarajevu izjavio Mehmed Nikšić, koordinator Federalnih udruženja poljoprivrednika na današnjim protestima. 


On je rekao da će nakon pozitivnog ishoda na Vladinoj sjednici organizatori protesta javiti svojim istomišljenicima da prekinu jutros započete proteste na više graničnih prijelaza BiH.


Federalna Vlada je nakon vanredne sjednice i razgovora s predstavnicima Federalnih poljoprivrednih udružena najavila press konferenciju koja ubrzo treba da počne.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije