Završena sjednica Centralnog popisnog biroa: Nema dogovora o popisu stanovništva

Radiosarajevo.ba
Završena sjednica Centralnog popisnog biroa: Nema dogovora o popisu stanovništva

U Sarajevu danas nije postignut dogovor o popisu stanovništva na sjednici Centralnog popisnog biroa, gdje je glavna tačka dnevnog reda bila informacija i prezentacija analiza vezanih za rješavanje spornih pitanja u procesu određivanja rezidentnog stanovništva, javlja Anadolu Agency (AA).

Sjednica Centralnog popisnog biroa završena je oko 20 sati bez dogovora o spornoj metodologiji prema kojoj bi bili objavljeni rezultati popisa. 

Inače, zakonski rok za objavu rezultata popisa stanovništva u BiH ističe 1. jula 2016. godine, a popis je jedan od uslova kako bi BiH dobila pitanja iz Brisela kojim bi ubrzala put ka članstvu u Evropskoj uniji (EU). 

Sjednici su, između ostalih, prisustvovali direktor Agencije za statistiku BiH Velimir Jukić, direktor Federalnog zavoda za statistiku Emir Kremić i direktorica Republičkog zavoda za statistiku RS-a Radmila Čičković.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije