Završena ekshumacija tijela žrtava

Radiosarajevo.ba
Završena ekshumacija tijela žrtava

Na lokaciji katoličkog groblja u Gornjem Docu u općini Travnik završena je ekshumacija, koja se odvijala pod nadzorom istražioca Tužilaštva BiH. Na groblju su pronađeni ostaci triju ljudskih tijela za koje nije poznato kome pripadaju. 

Pronađeni posmrtni ostaci tijela žrtava su vraćeni u grobna mjesta, a sa skeleta su uzeti uzorci za DNK analizu radi identifikacije, saopćeno je iz Tužilaštva BiH. 

U slučaju pozitivnog DNK-a nalaza, tijela će biti reekshumirana i prebačena u prosekturu In memoriam u Prahuljama u općini Bila, gdje će biti izvršena obdukcija i identifikacija. 

Izvršenom ekshumacijom je rukovodio istražilac Tužilaštva BiH, koji je po instrukcijama tužioca koordinirao rad policijskih, forenzičkih i drugih ovlaštenih osoba koje vrše proces ekshumacije.

Procesu ekshumacije prisustvovali su predstavnici Instituta za nestale osobe BiH, predstavnici MUP-a Srednjobosanskog kantona, ljekar sudske medicine i istražilac Tužilaštva BiH. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije