Završen sastanak SNSD-DNS: Koaliciona saradnja nije upitna

Radiosarajevo.ba
Završen sastanak SNSD-DNS: Koaliciona saradnja nije upitna
Foto: Siniša Pašalić/RAS Srbija / Marko pavić i Milorad Dodik

U Banjoj Luci danas je održan sastanak SNSD-a i DNS-a, a na sastanku je zauzet stav kako koaliciona saradnja između dvije stranke nije sporna, te da treba jačati odnose SNSD-a i DNS-a.

Predsjednik DNS-a Marko Pavić je istakao da je sastanak rukovodstava DNS-a i SNSD-a protekao u duhu tolerancije i razumijevanja.

"Mnoge stvari smo jedni drugima rekli i uputili prijedloge kako da unaprijedimo život u Republici Srpskoj, parlamentarni rad i rad na nivou BiH. Zaključili smo da sve bude sistematizovano i da iduće sedmice održimo sastanak u istom sastavu, te da pred javnost izađemo sa zaključcima", rekao je Pavić na konferenciji za novinare poslije sastanka, javila je Srna. 

Milorad Dodik je novinarima nakon sastanka sa liderom DNS-a Markom Pavićem rekao da je cilj o svemu postići dogovor koji će biti održiv, te da partnerstvo nije upitno.

"Imali smo danas kvalitetan i otvoren razgovor", ocijenio je Dodik.

On je naglasio da su SNSD, DNS i SP bili u centru političkih snaga koje su u posljednjih 20 godina sprovodile sve politike jačanja RS.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije