"Zaustavite Dodika prije nego što bude kasno za stanovnike BiH"

6
Radiosarajevo.ba
"Zaustavite Dodika prije nego što bude kasno za stanovnike BiH"
Foto: ATV / Salkić i Dodik

Potpredsjednik bh. entiteta RS, Ramiz Salkić, kazao je da separatistička politika Milorada Dodika mora biti zaustavljena prije nego što bude kasno ne samo za stanovnike Bosne i Hercegovine nego i šire.

Reagujući na današnju sjednicu NSRS-a na kojoj se raspravljalo o pokretanju „inicijative za razgovor o mogućim rješenjima za Bosnu i Hercegovinu“.

Potpredsjednik Salkić je istako da je međunarodna zajednica trebala izvuči pouke iz ranijih grešaka u Bosni i Hercegovini i poduzeti mjere na sankcionisanju onih koji zagovaraju kršenje Dejtonskog mirovnog sporazuma i koji protuustavno šire separatističke ideje.

"Ovakva politika ima za cilj uništiti sve ono što se postiglo na planu vraćanja povjerenja među građanima Bosne i Hercegovine, nakon potpisivanja Dejtonskog mirovnog sporazuma.

Ovakva separatistička politika može dovesti do pojave različitih oblika radikalizacije društva, što može uzrokovati kontrolirane ili nekontrolirane incidente. Određene pojave na terenu ukazuju na ovakav mogući razvoj prilika u narednom periodu, a sve sa ciljem stvaranja ambijenta za dalje jačanje separatističke ideje među građanima", poručio je Salkić.

On je istaknuo da je Međunarodna zajednica trebala naučiti nešto iz svojih ranijih grešaka u Bosni i Hercegovini i u skladu sa tim već poduzeti mjere na sankcionisanju onih koji protuustavno šire separatističke ideje i zagovaraju kršenje Dejtonskog mirovnog sporazuma.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (6)

/ Povezano

/ Najnovije