Zatražen angažman Oružanih snaga u čišćenju snijega u Bihaću

Fena
Zatražen angažman Oružanih snaga u čišćenju snijega u Bihaću
U Bihaću je zbog visine snijega, koja iznosi 82 cm, angažirana sva raspoloživa mehanizacija i ljudstvo, a zatraženje i angažman  pripadnika Oružanih snaga BiH.

Kako se navodi u saopćenju iz Kabineta gradonačelnika, Grad Bihać su  proteklih nekoliko dana zadesile velike snježne padavine.

"Visina snježnog pokrivača, prema zvaničnim informacijama, jutros je iznosila 82 cm, dok je od početka  februara do danas na području Grada Bihaća napadalo 177 cm snijega", saopćeno je.

Bihaćki gradonačelnik Šuhret Fazlić održao je  jutros sastanak sa čelnicima Zavoda za prostorno uređenje Bihać, JKP Komrad, gradske Službe za komunalne djelatnosti i inspekcijske poslove i Civilne zaštite grada Bihaća, te je zahtijevao  maksimalnu angažiranost na raščišćavanju snijega.

Čelnici navedenih ustanova i službi su izvijestili da je sva raspoloživa mehanizacija i ljudstvo danonoćno na terenu, da su svi putni pravci prohodni, te da nema prekida u isporuci vode, električne energije i odvoza smeća, osim u ulicama u koje kamioni za odvoz smeća ne mogu ući.

Također, gradonačelnik je uputio i zahtjev Ministarstvu odbrane BiH za angažman pripadnika Oružanih snaga BiH iz kasarne Adil Bešić koji će u koordinaciji sa gradskim službama vršiti čišćenje pješačkih prilaza školskim i zdravstvenim ustanovama, kao i trotoara u središnjem dijelu grada.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije