Zastupnički dom Parlamenta BiH o imunitetu

Radiosarajevo.ba
Zastupnički dom Parlamenta BiH o imunitetu

U Sarajevu će danas biti održana sjednica Zastupničkog doma Parlamenta BiH na kojoj bi zastupnici, u drugom čitanju, trebali raspravljati o Prijedlogu zakona o izmjenama i dopunama Zakona o imunitetu BiH.

U drugom čitanju, predviđena je rasprava o Prijedlogu zakona o izmjenama i dopunama Zakona o slobodi pristupa informacijama u BiH, čiji su predlagači zastupnici Sefer Halilović, Vinko Zorić, Mirko Okolić, Šemsudin Mehmedović, Denis Bećirović, Velimir Jukić i Adem Huskić.

Na predloženom dnevnom redu je prvo čitanje Prijedloga zakona o slobodnim zonama u BiH i Prijedloga zakona o primjeni Rimskog statuta Međunarodnog krivičnog suda i saradnji sa Međunarodnim krivičnim sudom, te Prijedloga zakona o izmjenama Zakona o Sudu BiH, Prijedloga zakona o izmjenama i dopunama Zakona o Tužilaštvu BiH, Prijedloga zakona o izmjenama i dopunama Zakona o Pravobranilaštvu BiH i Prijedloga zakona o dopuni Zakona o službenom glasilu BiH, čiji je predlagač zastupnik Adem Huskić.

Zastupnički dom, pored ostalog, trebao bi razmatrati i prijedlog Vijeća ministara BiH u vezi s imenovanjem članova Vijeća Regulatorne agencije za komunikacije (RAK).

rtvfbih.ba/radiosarajevo.ba

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije