Zastupnici SNSD-a nakon pauze došli na sjednicu

Anadolija
Zastupnici SNSD-a nakon pauze došli na sjednicu
Zastupnici Saveza nezavisnih socijaldemokrata (SNSD) nakon kratke pauze pridružili su se ostalim zastupnicima koji nastavljaju s radom.

Oni nisu prisustvovali početku današnje sjednice Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH na čijem dnevnom redu se, između ostalog, nalazi i set zakona o akcizima.

Prije pauze Predstavnički dom zadužio je Vijeće ministara BiH da pripremi Informaciju o posljedicama koje kriza u Agrokoru može prouzrokovati bh. ekonomiji.

Riječ je o prijedlogu zastupnika Socijaldemokratske partije (SDP) BiH Denisa Bećirovića koji je mišljenja da i vlasti u BiH trebaju mnogo ozbiljnije pristupiti pitanju Agrokora.

"Jasno je da potres koji se dogodio u Hrvatskoj, a vezan je za krizu u Agrokoru je zatekao BiH i po ovom pitanju dosta nespremnu. Entitetske vlade lutaju, a i na državnom nivou nema jedan konzistentan i jasan odgovor na sva iskušenja. Stoga sam danas tražio da uvrstimo kao posebnu tačku dnevnog reda informaciju Vijeća ministara o krizu u Agrokoru, a u vezi s posljedicama koje će ona ostaviti na bh. ekonomiju", istaknuo je Bećirović.

Naglasio je da u većini zemalja regije poduzimaju potrebne mjere te je mišljenja da i u BiH svi organi vlasti trebaju tom pitanju pristupiti mnogo ozbiljnije

"Ipak, mogu iskazati zadovoljstvo da je danas kompletan Predstavnički dom jednoglasno podržao taj moj prijedlog i to će biti posebna tačka dnevnog reda na narednoj sjednici", pojasnio je Bećirović.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije