Zastupnici PSBiH odgodili raspravu o Izvještaju o radu Vijeća ministara

Fena
Zastupnici  PSBiH odgodili raspravu o Izvještaju o radu Vijeća ministara
Zastupnici Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine odgodili su danas raspravu o Izvještaju o radu Vijeća ministara BiH za prošlu godinu i to do 26. jula, kada bi trebala biti održana sjednica ovog doma.

Na kraju rasprave o tome da li će se danas uopće razmatrati Izvještaj, predsjedavajući Doma Šefik Džaferović (SDA) iznio je prijedlog Kolegija da se rasprava odgodi.

Do 26. jula komisije nadležne za određene institucije razmatrat će Izvještaj, a predsjedavajući Vijeća ministara BiH Denis Zvizdić najavio je da će predstavnici Vijeća ministara prisustvovati tim sjednicama.

Podsjećamo da su nakon jednosatne pauze u zasjedanju Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine trebali početi raspravu o Izvještaju o radu Vijeća ministara BiH za prošlu godinu, međutim, uslijedila je još jedna pauza.

Naime, Šefik Džaferović je sazvao sjednicu Kolegija kako bi razmotrili da li će uopće o ovom materijalu raspravljati budući da ga je samo podržala Komisija za saobraćaj i komunikacije, a ostale komisije ili ga nisu razmatrale zbog neprisustva predstavnika Vijeća ministara BiH ili ga nisu podržale.

Prošireni kolegij, međutim, nije postigao saglasnost da se rasprava o ovom dokumentu odgodi.

Nekoliko zastupnika je ukazalo na povrede Poslovnika kada je riječ o skidanju tačaka s dnevnog reda sjednice, dok je zastupnik ezavisnog bloka Sadik Ahmetović pojasnio da su komisije dale svoj stav te da se treba pružiti mogućnost zastupnicima da o Izvještaju raspravljaju.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije