Zastupnici iz RS ni sutra ne dolaze na sjednicu: Ovo je njihova poruka

9
Radiosarajevo.ba
Zastupnici iz RS ni sutra ne dolaze na sjednicu: Ovo je njihova poruka
Foto: A. K. /Radiosarajevo.ba / Predstavnički dom PSBiH / Ilustracija

Predstavnički dom Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine za sutra je zakazao hitnu sjednicu na kojoj će se raspravljati o situaciji o Ukrajini.

Iz Kluba poslanika Srpski klub u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH upućeno je saopštenje za javnost koje prenosimo u cjelosti:

"U koordinaciji sa poslaničkim klubovima SNSD-a i SDS/PDP/DNS u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine, odlučili smo da ne prisustvujemo za sutra zakazanoj 12. hitnoj sjednici Predstavničkog doma.

Izabrana glavna tužiteljica Tužilaštva KS: Evo o kome je riječ

Izabrana glavna tužiteljica Tužilaštva KS: Evo o kome je riječ

Uvjereni smo da je ta sjednica zakazana da bi produbila podjele i izazivala sukobe u BiH, uvlačeći nas u raspravu o sukobima u Ukrajini.

Pored toga, Parlamentarna skupština BiH nije zadužena za spoljnu politiku, koja je Ustavom definisana kao nadležnost Predsjedništva BiH, čiji su članovi iz Federacije BiH juče odbili da raspravljaju o istoj temi na prijedlog člana Predsjedništva BiH (Milorad Dodik).

Poslanici iz RS posvećeni su očuvanju mira, očuvanju Dejtonskog sporazuma i ustavnih principa koji definišu jednaka prava tri naroda i dva entiteta", navodi se u saopštenju Kluba poslanika Srpski klub u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (9)

/ Povezano

/ Najnovije