Zastupnici iz RS bili protiv prijedloga za pomoć od 1.000.000 KM narodu Palestine

4
L. M.
Zastupnici iz RS bili protiv prijedloga za pomoć od 1.000.000 KM narodu Palestine
Foto: Dž. K. / Radiosarajevo.ba / Sjednica Predstavničkog doma PSBiH

Predstavnički dom Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine zajeda danas, 31. oktobra u Sarajevu.

Safet Kešo, zastupnik SDA, predložio je da se u dnevni red uvrsti prijedlog zaključka o humanitarnoj pomoći narodu Palestine u iznosu od 1.000.000 KM.

Nakon glasanja, postojala je opća, a nije bilo entitetske većine pa tako ovaj prijedlog nije usvojen. Od 38 prisutnih, 26 je bilo za, 6 protiv i 6 suzdržanih. Protiv su bili zastupnici iz bh. entiteta RS.

Protestna šetnja u Sarajevu: Nezadovoljni radnici traže svoja prava

Protestna šetnja u Sarajevu: Nezadovoljni radnici traže svoja prava

Pred zastupnicima bi se trebao naći i Godišnji revizorski izvještaj o glavnim nalazima i preporukama za 2022. godinu, kao i Izvještaji Ureda za reviziju institucija BiH o finansijskoj reviziji institucija BiH za 2022. godinu.

Predstavnički dom bi trebao dati saglasnost za ratifikaciju nekoliko međunarodnih sporazuma i ugovora, među kojima su i Sporazum o priznavanju stručnih kvalifikacija doktora medicine, doktora dentalne medicine i arhitekata u kontekstu Centralnoevropskog sporazuma o slobodnoj trgovini, kao i Sporazum o priznavanju visokoškolskih kvalifikacija na zapadnom Balkanu.

Sjednicu možete pratiti uživo na linku ispod, a dnevni red još uvijek nije utvrđen:

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (4)

/ Povezano

/ Najnovije