Zastupnici Evropskog parlamenta u trodnevnoj posjeti BiH

Fena
Zastupnici Evropskog parlamenta u trodnevnoj posjeti BiH
Delegacija zastupnika Progresivnog saveza socijalista i demokrata u Evropskom parlamentu, na čelu sa Gianniem Pittellom, boravit će u službenoj posjeti BiH od 13. do 15. juna.

Delegaciju čine Knut Fleckenstein, potpredsjednik odgovoran za vanjsku politiku i istočno partnerstvo, Tanja Fajon, potpredsjednica i članica Delegacije za odnose sa BiH i Kosovom, te Afzal Khan, izvjestilac za BiH.

Tokom trodnevne posjete Sarajevu i Banjoj Luci, delegacija će se sastati i sa predsjedavajućim Predsjedništva BiH Bakirom Izetbegovićem, predsjednikom Republike Srpske Miloradom Dodikom, predsjednikom Vlade Federacije BiH Fadilom Novalićem i predsjednicom Vlade RS  Željkom Cvijanović.

Tema razgovora je put integracija BiH u Evropsku uniju, sa posebnim naglaskom na vladavinu prava, koegzistenciju, prava manjina i globalnu opasnost od terorizma, najavljeno je iz EEAS-a Sarajevo.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najnovije