Zastupnica u Skupštini KS nakon pogibije 12-godišnjeg dječaka: "Opet jedan pijani ubica odlučio..."

1
Radiosarajevo.ba
Zastupnica u Skupštini KS nakon pogibije 12-godišnjeg dječaka: "Opet jedan pijani ubica odlučio..."
Foto: Facebook / Potresan oproštaj od stradalog dječaka

Elza Gaković, zastupnica Stranke za Bosnu i Hercegovinu u Skupštini Kantona Sarajevo, oglasila se nakon stravične tragične nesreće u kojoj je poginuo Imran Pašalić, 12-godišnji član Taekwondo kluba Zenica. 

Objavu zastupnice Gaković objavljujemo u cijelosti:

"Ugašen je još jedan mladi život. Ovaj put dijete, sportista!

Fascinantno: Pogledajte ples polarne svjetlosti iznad gradova u BiH

Fascinantno: Pogledajte ples polarne svjetlosti iznad gradova u BiH

Uzrok ALKOHOL!!!!

Opet se jedan pijani ubica odlučio, da nakon konzumiranja alkohola sjedne u automobil i iz naručja roditelja otme ono najmilije.

Opet je ugašena mladost, neprihvatljive norme ponašanja odnose nam prave vrijednosti, odnose nam budućnost. Djecu koja su jutros sa svojim trenerom krenula po nove rezultate, zaustavio je ALKOHOL! Stanje u zakonodavstvu sazrilo je za promjene, promjene koje će drastično promijeniti svijest onih koji se odluče da u alkoholiziranom stanju sjednu za volan.

Oglasio se Samir Šarić o pogibiji 12-godišnjeg dječaka: 'Tragedija koja je sve zavila u crno...'

Oglasio se Samir Šarić o pogibiji 12-godišnjeg dječaka: 'Tragedija koja je sve zavila u crno...'

Krivični zakon FBiH hitno se mora staviti na dnevni red Parlamenta FBiH. Član 333 ovog Zakona, vožnja u alkoholiziranom stanju ako se desi nezgoda propisuje kaznu zatvora do 3 godine! To se mora promijeniti! Zakon o sigurnosti u saobraćaju BiH hitno mora doživjeti izmjene.

Član 234a, stav 4 ovog Zakona propisuje da sa 1.5g/kg alkohola u krvi, vozač može dobiti kaznu od 400 - 1.000 KM, dva kaznena boda, 2 - 6 mjeseci oduzimanja vozačke dozvole. Nedopustivo!

Za one koji sa 1,5 g/kg alkohola u krvi upravljaju motornim vozilom kazne moraju biti drastično veće. Umjesto 2 - 6 mjeseci oduzimanja vozačke dozvole, mora se promijeniti na dvije godine oduzimanja vozačke dozvole i novčana kazna od 5.000 KM.

Za dva ili više takva prekršaja treba se propisati trajno oduzimanje i uništavanje motornog vozila te trajno  oduzimanje vozačke dozvole. Izvršenje sankcija ne može biti na najnižem stepenu, izvršenje sankcija ne smije biti stvar dobre volje!

Jutros, u 5h ugašen je još jedan mladi život. Ovaj put dijete, sportista! Uzrok ALKOHOL!!!! Opet se jedan pijani ubica...

Posted by Elza Gakovic on Saturday, June 10, 2023

Prema Zakonu o prekršajima FBiH član 21 propisuje mjeru lišenja slobode zbog neplaćanja novčanih kazni, na Općinskom sudu je da sprovode ovu zakonom predviđenu mjeru.

Život ovog djeteta nista ne može vratiti! Molim Boga za oporavak ostale djece! Danas su oni, sutra meta pijanih vozača može biti naše dijete.

Imrane, nema halala za tvoje ubistvo, nema halala za bol tvojh roditelja!"

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije