Zasjedao GO SDP-a Banja Luka: Vojin Mijatović i Nermin Nikšić dobili punu podršku

4
Radiosarajevo.ba
Zasjedao GO SDP-a Banja Luka: Vojin Mijatović i Nermin Nikšić dobili punu podršku
Foto: Privatni album / Vojin Mijatović

Glavni odbor SDP-a u Banjoj Luci je danas, 30. marta, održao redovnu sjednicu, a doneseno je nekoliko zaključaka. 

Kako su objavili na svojoj zvaničnoj stranici na Facebooku, sjednica je trajala dva sata a doneseni su sljedeći zaključci: 

"1. Za predstojeće lokalne izbore u oktobru 2024. godine usvojen je prijedlog plana kampanje koji obuhvata 10 ciljeva za grad Banja Luku i izborni program BANJA LUKA- NOVA ENERGIJA.

Jedinstveno horor iskustvo: Kada kasnovečernji talk show krene po zlu

Jedinstveno horor iskustvo: Kada kasnovečernji talk show krene po zlu

2. Potvrđen je strateški cilj - vraćanje predstavnika GO SDP BiH Banja Luka u Skupštinu grada Banja Luka.

3. Usvojena je preliminarna lista kandidata za odbornike, a konačnu listu, kao i odluku oko kandidature za gradonačelnika Banja Luke će GO SDP BiH Banja Luke donijeti do 01.05.2024. godine.

🇧🇦 REDOVNA SJEDNICA GO SDP BiH BANJA LUKA U Banja Luci je danas održana redovna sjednica Gradske organizacije SDP BiH...

Posted by GO SDP Banja Luka on Saturday, March 30, 2024

4. Gradska organizacija SDP BiH Banja Luka u potpunosti osuđuje antiustavno djelovanje vlasti u RS, te poziva još jednom na razum i povratak u ustavne okvire Bosne i Hercegovine.

5. Gradska organizacija SDP BiH Banja Luka je analizirala učestale nacionalističke napade od strane pojedinaca iz FBiH, kao, nažalost, i nekih odmetnutih članova SDP BiH na potpredsjednika partije Vojina Mijatovića. U potpunosti iskazujemo još jednom punu podršku potpredsjedniku Mijatoviću i pozivamo na reakciju organa partije i sankcioniranje istih shodno Programu i Statutu SDP BiH.

6. Gradska organizacija SDP BiH Banja Luka daje punu podršku radu poslaničke grupe SDP BiH u Narodnoj skupštini RS, kao i podršku radu Vlade FBiH na čelu sa Nerminom Nikšićem.

7. Gradska organizacija SDP BiH Banja Luka izražava nezadovoljstvo radom pojedinih zvaničnika SDP BiH na državnom nivou koji svojim izjavama i djelovanjem u potpunosti odstupaju od stavova većine zvaničnika SDP BiH, a potpuno suprotno programu i statutu partije.

8. SDP BiH Banja Luka je u potpunosti spremna za lokalne izbore u oktobru ove godine, ali isključivo po izbornom zakonu BiH, te na nelegalne izbore u režiji Dodikovog režima neće izlaziti."

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (4)

/ Povezano

/ Najnovije