... / Hitna pomoć reanimirala pacijenta u Sarajevu: Ovo su bile njegove prve riječi

02. 12. 2020. u 07:54:00 Radiosarajevo.ba

Shares: 5113

Na Facebook stranici Hitne pomoći Kantona Sarajevo objavljena je divna vijest.

Naime, 30. novembra u 14:30 sati, u ambulanti Centralnog objekta Hitne pomoći Sarajevo, medicinsku pomoć zatražio je sugrađanin, ne sluteći šta će se zbiti.

Pacijent tokom pregleda iznenada gubi svijest, a njegovo srce prestaje sa radom.

Ekipa Hitne pomoći Sarajevo odmah započinje napredne mjere održavanja života, a zahvaljujući novim reanimacionim kolicima, sva potrebna medicinska oprema našla se u službi pacijenta u roku od 10 sekundi.

"Nakon reanimacionih postupaka i isporučenog elektro-šoka, srce našeg 47-godišnjaka ponovo je zakucalo. Ubrzo nakon toga dolazi do stabilizacije vitalnih parametara pacijenta, a sa riječima 'uhh što potonuh', zvanično je započeo i svoj novi život. Uz kontinuiran medicinski nadzor transportovan je na KCUS, gdje je promptnom reakcijom kolega uspješno izveden invanzivni, dijagnostičko-terapijski zahvat", navodi se u saopćenju.

Nakon ugrađena dva stenta, pacijent je zadržan u KCUS-u na daljnjem tretmanu i osjeća se veoma dobro. 

"Iskrene čestitke našim herojima u crvenom i kolegama sa KCUS-a, a našem pacijentu želimo brz oporavak i puno sreće u novom životu", navodi se na stranici Hitne pomoći.


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacija za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

KOMENTARI (3)