Zapalilo se vozilo bh. delegacije u Grčkoj

Radiosarajevo.ba
Zapalilo se vozilo bh. delegacije u Grčkoj

 

Službeni automobil bosanskohercegovačke delegacije koja je u posjeti Grčkoj i koju predvodi zamjenik predsjedavajućeg Vijeća ministara naše zemlje i ministar vanjskih poslova dr Zlatko Lagumdžija, zapalio se na putu prema hotelu u kojem je bila smještena bh. delegacija

Do incidenta je došlo, piše Avaz, odmah nakon što je delegacija Ministarstva vanjskih poslova napustila aerodrom u Atini, a u zapaljenom automobilu nalazio se pomoćnik ministra za bilateralne odnose u Ministarstvu vanjskih poslova BiH Amer Kapetanović.

Radilo se o manjem kvaru na automobilu, te je za bh. delegaciju ubrzo stiglo novo.

„Nije ništa bilo ozbiljno“, rekao je za Avaz Kapetanović.

Lagumdžija je bio automobilu službenog vozila Vlade Grčke koje ga je i čekalo na aerodromu.

Ministar Lagumdžija danas će se u odvojenim susretima sastati s predsjednikom Grčke Karolosom Papouliasom, ministrom vanjskih poslova Dimitrisom Avramopoulosom, predsjednikom Parlamenta Evangelos-Vasileiosom Meimarakisom te predsjednicima Stalnog komiteta za odbranu i vanjske poslove i Grupe prijateljstva Grčka-Bosna i Hercegovina.

Lagumdžija će također održati predavanje na temu „Bosna i Hercegovina: Od Daytona do Brisela preko Soluna“ u sjedištu Organizacije za evropsko javno pravo (EPLO) iz Atine.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije